Gå til indhold
EPSI Rejseaflysninger pga. corona 2020
EPSI Rejseaflysninger pga. corona 2020

Pressemeddelelse -

19% frygter deres job efter corona-krisen, 52% har aflyst rejser

Corona-krisen er over os, og vi ser mange personlige konsekvenser for danskerne. Som følge af coronakrisen, frygter 19% af danskerne at miste deres job. Tallet trækkes op af de 18-29-årige, hvor 21% frygter at miste deres job, og ned af de 45-59-årige, hvor 17% frygter at miste deres job.

”Vi kan se af vores undersøgelse, at det især er de unge, der er beskæftiget i hotel- og restaurationsbranchen, der frygter for deres jobs lige nu, mens størstedelen af den danske befolkning forventer at vi vender tilbage til normalen snart,” siger Sofie Breum, Country Manager, EPSI Rating Danmark.

 Rejseaktiviteten er ændret

52% af danskerne har allerede nu måttet aflyse en ferierejse. 34% har aflyst en udenlandsrejse, 45% har aflyst en indenrigsrejse, og 7% har aflyst både indenrigs- og udenlandsrejser.

”Vi hører meget om cases, der har måttet aflyse en rejse. Det er naturligvis en stor del af den danske befolkning, der har aflyst en rejse, men idet danskerne som regel er meget rejselystne i påsken, kommer det ikke bag på os,” siger Sofie Breum, Country Manager, EPSI Rating Danmark.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af EPSI Rating Group

Dataindsamling: Web-interviews via Userneeds’ nordiske panel

Dataindsamlingsperiode: 25.-31. marts 2020

Antal respondenter: 4600 interviews i Norden, heraf 1200 i Danmark

Målgruppe: Personer over 18 år (repræsentativt udsnit af befolkningen)

Spørgeramme: 35 spørgsmål 

Emner


EPSI Rating Danmark er en del af EPSI Rating Group, der er ejet af det svenske Institut for Kvalitet (SIQ). EPSI Rating Group gennemfører undersøgelser i flere lande, både i Norden og i Europa.

EPSI Rating Danmark står bag det officielle danske branchebenchmark for kundetilfredshed for banker, forsikringsselskaber og energileverandører i Danmark.

EPSI Rating Danmark benytter den anerkendte EPSI model til analyser, og står for valid og pålidelig forskning og undersøgelser på tværs af brancher, lande og segmenter.

EPSI Rating hjælper virksomheder videre fremad

EPSI Rating Danmark leverer handlingsorienterede indsigter - vi stiller skarpt på kunder, borgere m.fl. - og hjælper virksomheder og samfund med at fokusere på de ting, der er vigtigst i interessenternes øjne.

EPSI Rating
Nybrogade 12
1203 København K