Gå til indhold
Coronakrisen: Danskerne mest tilfredse i Norden

Pressemeddelelse -

Coronakrisen: Danskerne mest tilfredse i Norden

”Det er interessant, at danskerne er så meget mere positive end fx Finland, der normalt ligger højere end Danmark i tilfredshedsmålinger. Og Sverige, der har meget større frihedsgrader i disse uger, er bundskraber i vores undersøgelse. Det overrasker,” siger Sofie Breum, Country Manager, EPSI Rating Danmark.

EPSI Rating har interviewet mere end 4600 personer i Norden for at få svar på, hvordan befolkningen oplever myndigheder, leverandører og udvalgte brancher i forbindelse med corona-situationen indtil nu. Tilbagemeldingen er klar: Danskerne er suverænt mest tilfredse med måden, corona-krisen er blevet håndteret på indtil nu, mens svenskerne er mindst tilfredse.

Tilfredshed med regering og myndigheder

Adspurgt til deres tilfredshed med regering og myndigheder i corona-krisen er danskerne igen meget positive. Især de 60+-årige er meget tilfredse med regeringen, og nok i særdeleshed med statsministeren. Danskerne uddyber bl.a. i studiet, at statsminister Mette Frederiksen er ”blevet en rigtig statsmand”, ”gør de helt rigtige ting” og ”gør os stolte af at være danske”.

”Vi har i Danmark set ret drastiske handlinger og reguleringer. Restauranter og skoler er blevet lukket, og vores forsamlingsfrihed er blevet indskrænket til maksimalt 10 personer ad gangen. Regeringen har taget hidtil usete metoder i brug for at håndtere corona-truslen. Og det kvitterer danskerne positivt for,” siger Sofie Breum, Country Manager, EPSI Rating Danmark. 

Emner


EPSI Rating Danmark er en del af EPSI Rating Group, der er ejet af det svenske Institut for Kvalitet (SIQ). EPSI Rating Group gennemfører undersøgelser i flere lande, både i Norden og i Europa. 

EPSI Rating Danmark står bag det officielle danske branchebenchmark for kundetilfredshed for banker, forsikringsselskaber og energileverandører i Danmark. 

EPSI Rating Danmark benytter den anerkendte EPSI model til analyser, og står for valid og pålidelig forskning og undersøgelser på tværs af brancher, lande og segmenter. 

EPSI Rating hjælper virksomheder videre fremad

EPSI Rating Danmark leverer handlingsorienterede indsigter - vi stiller skarpt på kunder, borgere m.fl. - og hjælper virksomheder og samfund med at fokusere på de ting, der er vigtigst i interessenternes øjne.

EPSI Rating
Nybrogade 12
1203 København K