Gå til indhold
EPSI coronastudie tilfredshed med håndtering af corona-situationen 2020
EPSI coronastudie tilfredshed med håndtering af corona-situationen 2020

Pressemeddelelse -

Danskerne er glade for Sundhedsvæsenet, supermarkederne og apotekernes corona-håndtering

EU tæt på dumpekarakter

EU får tæt på dumpekarakter af danskerne. En score under 60 er normalt opfattet som ”utilfreds”, og den danske befolkning er med sikkerhed ikke tilfreds med EU i corona-situationen.

”EU har ikke spillet en bemærkelsesværdig rolle i debatten, så det er måske naturligt, at en andel af de adspurgte har svaret ”ved ikke” til spørgsmålet. Men det, vi ser af tallet, er ikke et ”ved ikke” – det er en direkte utilfreds score (ved ikke holdes ude af analysen). Og måske kan man deraf lede, at danskerne savner mere involvering fra EU?,” siger Sofie Breum.

Banker og forsikringsselskaber i bund

Der er stor forskel på bankernes håndtering af corona-krisen. Mindre pengeinstitutter har ”tilbudt” kviklånslignende renter indtil hjælpepakkerne rammer, mens andre banker har tilbudt udskydelse uden beregning. De dårlige historier rammer bredt, mens de gode historier ikke på samme måde løfter bankbranchen.

”I en tid med meget usikkerhed, savner mange kunder konkret information og initiativ. De åbne kommentarer understreger, at kunderne ønsker klar information. Hvis det ikke leveres proaktivt af fx banker og forsikringsselskaber, skaber det yderligere usikkerhed og utilfredshed,” siger Sofie Breum.

Kundetilfredsheden går ned for de mindre pengeinstitutter med mere risikable porteføljer, mens de store solide banker som Nordea og Danske Bank har en markant højere tilfredshed, end i EPSI’s branchestudie i efteråret 2019. Samlet set falder tilliden til bank- og forsikringsbranchen dog fra det historisk lave niveau i efteråret 2019 til endnu lavere niveau.

”Det er meget interessant. Vi troede, vi ramte bunden i efteråret, men åbenbart er der mere at give af i negativ retning. Til gengæld er der også muligheder i tallene. Bankbranchen kan gribe muligheden for at øge befolkningens tillid til bankerne gennem deres håndtering af corona-krisen,” siger Sofie Breum. 

Emner

Kategorier


EPSI Rating Danmark er en del af EPSI Rating Group, der er ejet af det svenske Institut for Kvalitet (SIQ). EPSI Rating Group gennemfører undersøgelser i flere lande, både i Norden og i Europa.

EPSI Rating Danmark står bag det officielle danske branchebenchmark for kundetilfredshed for banker, forsikringsselskaber og energileverandører i Danmark.

EPSI Rating Danmark benytter den anerkendte EPSI model til analyser, og står for valid og pålidelig forskning og undersøgelser på tværs af brancher, lande og segmenter.

EPSI Rating hjælper virksomheder videre fremad

EPSI Rating Danmark leverer handlingsorienterede indsigter - vi stiller skarpt på kunder, borgere m.fl. - og hjælper virksomheder og samfund med at fokusere på de ting, der er vigtigst i interessenternes øjne.

EPSI Rating
Nybrogade 12
1203 København K