Gå til indhold
Danskerne kræver ansvarlige banker: Undersøgelse viser stigende efterspørgsel på etisk bankvirksomhed

Pressemeddelelse -

Danskerne kræver ansvarlige banker: Undersøgelse viser stigende efterspørgsel på etisk bankvirksomhed

København, 4. oktober 2023 - En ny undersøgelse foretaget af EPSI Rating afslører, at danskerne i stadig stigende grad ønsker ansvarlige banker. Undersøgelsen, der omfattede 2489 privatkunder og 1674 erhvervskunder, viser en markant efterspørgsel efter etisk bankvirksomhed og bevidste investeringsmuligheder.

Danskernes stigende krav til ansvarlighed i banksektoren er en klar indikation af, at bankerne skal have styr på basics: Ansvarlig ledelse (herunderordentlighed, etik, risikostyring og overholdelse af love) er det vigtigste, når kunderne skal vælge mellem E, S og G i tvunget prioritering.

«Bankerne bør forstå betydningen af at tilbyde etiske og bæredygtige produkter og tjenesteydelser, der imødekommer kundernes ønsker og samfundsbehovene. Men de skal også være transparente ift. hvordan de driver etisk bankdrift (og naturligvis undgå skandaler),» siger Sofie Breum, country manager i EPSI Rating Danmark.

«Vi ser en klar sammenhæng mellem ansvarlig bankvirksomhed og kundernes tilfredshed,» siger Sofie Breum, country manager, EPSI Rating Dannmark. Banker, der formår at opfylde forventningerne til ansvarlig ledelse, vil opnå en konkurrencemæssig fordel og skabe et solidt tillidsbånd med deres kunder.

«Det er interessant, at der er et tydeligt mønster i segmenterne. De kunder, der ikke oplever deres bank som værende pålidelig, vælger i meget høj grad G’et som det vigtigste. Kunder i udkantsdanmark finder i høj grad S’et i form af bl.a. lokal tilstedeværelse som værende vigtigst. Og de unge kunder vælger den grønne omstiling som det vigtigste tema, hvis de tvinges til at vælge mellem de tre,» siger Sofie Breum, Country Manager, EPSI Rating Danmark.

Denne nyhed har betydning for både banksektoren og de danske forbrugere og virksomheder, da den understreger vigtigheden af at tage ansvar.

læs mere på www.epsi-denmark.org.

Forfatteren har genereret teksten delvist med AI og har revideret og redigeret indholdet.

Kategorier


EPSI Rating Danmark er en del af  EPSI Rating Group, som er ejet af Institutet för Kvalitetsutveckling, SIQ. EPSI Rating Group udfører undersøgelser i flere lande, både i Norden og i Europa, og EPSI Rating er en del af det europæiske netværk. Institut for Kvalitetsudvikling er en nonprofit-stiftelse med den opgave at fremme kvalitetsudviklingen i Sverige ved at skabe, samle og sprede viden om kvalitetsudvikling. 

EPSI Rating hjælper virksomheder videre fremad

EPSI Rating Danmark leverer handlingsorienterede indsigter - vi stiller skarpt på kunder, borgere m.fl. - og hjælper virksomheder og samfund med at fokusere på de ting, der er vigtigst i interessenternes øjne.

EPSI Rating
Nybrogade 12
1203 København K