Gå til indhold
Kundetilfredsheden med danske skadesforsikringsselskaber falder dramatisk: EPSI Rating Danmark rapporterer kritiske resultater

Pressemeddelelse -

Kundetilfredsheden med danske skadesforsikringsselskaber falder dramatisk: EPSI Rating Danmark rapporterer kritiske resultater

København, 6. november 2023 - En ny rapport udgivet af EPSI Rating Danmark afslører en nedgang i kundernes tilfredshed med de danske skadesforsikringsselskaber. Undersøgelsen er baseret på omfattende dataindsamling og feedback fra private forsikringskunder, der viser en klar tendens til utilfredshed (mere end 3.000 telefoninterviews).

Ifølge rapporten har kundetilfredsheden med skadesforsikringsselskaberne i Danmark oplevet et markant dyk i løbet af det seneste år. Flere og flere kunder har givet udtryk for frustration over manglende kommunikation, langsommelig sagsbehandling og utilstrækkelig support ved skadesanmeldelser.

Den lave kundetilfredshed kan have alvorlige konsekvenser for både forsikringsselskaberne og deres kunder. Det kan føre til en stigning i klager, tab af kundefastholdelse og endda dårlig omdømme for selskaberne. EPSI Rating Danmark opfordrer derfor forsikringsselskaberne til at tage kundernes bekymringer alvorligt og handle hurtigt for at forbedre deres service og support.

Vores rapport viser tydeligt, at der er plads til forbedringer. Det er afgørende, at de reagerer proaktivt på kundernes negative oplevelser og arbejder på at forbedre deres processer og serviceniveau, siger Sofie Breum, landechef hos EPSI Rating Danmark.

Om EPSI Rating Danmark:

EPSI Rating Danmark er en førende uafhængig virksomhed, der specialiserer sig i kundetilfredshedsundersøgelser og evaluering af servicekvalitet i forskellige sektorer. Virksomheden er dedikeret til at levere objektive og pålidelige data for at hjælpe virksomheder med at forbedre deres kundetilfredshed og styrke deres omdømme.

«Efter et år med overvægt af negative nyheder om forsikringsbranchen, er det ikke overraskende, at vi ser et fald i tilliden. Både tilliden til branchen som helhed og tillid til eget selskab dykker. Og kunderne nævner bl.a. voldsomme prisstigninger, dårlige sager i bl.a. Kontantog længere ventetider som årsager til faldende tillid. Men det skal understreges, at de danske skadeforsikringsselskaber fortsat har et af Nordens højest målte tilfredshedsniveauer. Et lille dyk kan tåles – men udviklingen skal tages alvorligt,» siger Sofie Breum, Country Manager, EPSI Rating Danmark.

Højeste kundetilfredshed hos Vestjylland Forsikring

Vestjylland Forsikring fastholder førstepladsen, som de generobrede sidste år. Og niveauet er fortsat meget højt. I 2022 satte Vestjylland Forsikring rekord i højest målte kundetilfredshed. Det niveau er svært at holde, men de formår igen i år at levere en gennemsnitlig kundetilfredshed over 85 (på en 0-100 skala).

”Vestjylland Forsikring gør det igen. De formår at sikre en meget høj kundetilfredshed. På trods af et fald – på niveau med branchegennemsnittet – holder de fast i førstepladsen. Det er et meget flot niveau, som man ikke kommer sovende til,”siger Sofie Breum.

Stærk Top 5

Top 5 er kendetegnet ved scores på 82 og derover. Det er selskaber, der har godt tag i kunderne. Toppen består af Vestjylland Forsikring (85,4), Popermo Forsikring (84,7), Lærerstandens Brandforsikring (83,7), Aros Forsikring (82,7) og GF Forsikring (81,2). Aros Forsikring er for ottende år i træk det ”landsdækkende selskab, tilgængeligt for alle”, med højest kundetilfredshed.

Lærerstandens Brandforsikring indtager en flot tredjeplads på kundetilfredshed og en topplacering på Loyalitet.


Største stigninger hos GF og Codan

”GF Forsikring og Codan står for de to største stigninger i årets måling. GF har fået godt tag i medlemmerne med en oplevet høj værdi for pengene samt et tydeligt bidrag til kundernes nærmiljø via GF’s store net af lokale kontorer over hele landet.

Codan begynder at høste nogle af fordelene ved at være blevet en del af Alm. Brand Group. Codan står bl.a. for den største stigning i oplevelsen af, om det er nemt at være kunde,”siger Sofie Breum.

Kontakt: Sofie Breum, sofie.breum@epsi-denmark.org

Forfatteren har genereret teksten delvist med AI og har revideret og redigeret indholdet.

Kategorier


EPSI Rating Danmark er en del af  EPSI Rating Group, som er ejet af Institutet för Kvalitetsutveckling, SIQ. EPSI Rating Group udfører undersøgelser i flere lande, både i Norden og i Europa, og EPSI Rating er en del af det europæiske netværk. Institut for Kvalitetsudvikling er en nonprofit-stiftelse med den opgave at fremme kvalitetsudviklingen i Sverige ved at skabe, samle og sprede viden om kvalitetsudvikling. 

EPSI Rating hjælper virksomheder videre fremad

EPSI Rating Danmark leverer handlingsorienterede indsigter - vi stiller skarpt på kunder, borgere m.fl. - og hjælper virksomheder og samfund med at fokusere på de ting, der er vigtigst i interessenternes øjne.

EPSI Rating
Nybrogade 12
1203 København K