Gå til indhold
EPSI Energi 2023 - Bæredygtighedsindeks - rangering
EPSI Energi 2023 - Bæredygtighedsindeks - rangering

Pressemeddelelse -

OK vinder på bæredygtighed - kommunikation i øjenhøjde hjælper bedre end store kampagner

EPSI Rating Group præsenterer Bæredygtighedsindeks Energi 2023. Et indeks, der stiller skarpt på kundernes oplevelse af el-selskabernes bæredygtighedsindsats. Spørgsmål om bæredygtighed, miljø og social ansvarlighed bliver stadig vigtigere for forbrugere, organisationer og virksomheder, hvorfor EPSI i år leverer et separat bæredygtighedsindeks som supplement til branchestudierne om kundetilfredshed.

Bæredygtighedsindekset er baseret på ny forskning af EPSI Rating Group og Svenskt Kvalitetsindeks. Forskningen har fokuseret på, hvad der har betydning for bæredygtighedsindsatser i forbrugernes øjne. Særligt tre temaer har stor betydning: Om virksomhederne investerer med fremtidige generationer for øje, om virksomhederne stræber efter økonomisk succes uden at give afkald på sociale og miljømæssige faktorer, og om virksomheden tager et samfundsansvar (etisk, miljømæssigt, økonomisk og socialt).

EPSI’s Bæredygtighedsindeks rangerer de største danske elselskaber efter hvordan kunderne oplever deres bæredygtighedsindsats. Den generelle tendens er, at indekset igen i år er faldende, men fire selskaber har en positiv udvikling fra 2022 til 2023: OK, NRGi, Verdo og Modstrøm. Største stigning findes hos Verdo (5,5 indekspoint).

”Det er interessant, at OK vinder Bæredygtighedsindekset på trods af, at ”benzin” er top-of-mind det mest frekvente ord for kunderne, når vi taler om OK. Men kunderne oplever, at OK gør meget for bl.a. klima og miljø via deres investeringer i e-mobilitet. Og samtidig er OK gode til at kommunikere i øjenhøjde om grøn omstilling og ansvarlig vækst med deres kunder. Så falder Danoil og benzin lidt i baggrunden,” siger Sofie Breum.

”Andel og Norlys ligger i bunden af Bæredygtighedsindekset på trods af at begge selskaber gør meget i regi af den grønne omstilling. Men det er mere henvendt til samfundet som helhed – hvor de søger at skubbe på en samfundsomstilling. Det rammer ikke de eksisterende kunder så godt – de er som oftest mere interesserede i, hvad der er i det for den enkelte husstand. Desuden trækkes de to største selskaber ned pga. trading-bonusser. Bæredygtighedsindekset dækker også over ansvarlig vækst – og kunderne finder det ikke ansvarligt, at udbetale så store bonusser,” siger Sofie Breum.

Kategorier


EPSI Rating Danmark er en del af  EPSI Rating Group, som er ejet af Institutet för Kvalitetsutveckling, SIQ. EPSI Rating Group udfører undersøgelser i flere lande, både i Norden og i Europa, og EPSI Rating er en del af det europæiske netværk. Institut for Kvalitetsudvikling er en nonprofit-stiftelse med den opgave at fremme kvalitetsudviklingen i Sverige ved at skabe, samle og sprede viden om kvalitetsudvikling. 

Kontakt

Sofie Breum

Sofie Breum

Country Manager - Danmark EPSI Rating Danmark - daglig ledelse

EPSI Rating hjælper virksomheder videre fremad

EPSI Rating Danmark leverer handlingsorienterede indsigter - vi stiller skarpt på kunder, borgere m.fl. - og hjælper virksomheder og samfund med at fokusere på de ting, der er vigtigst i interessenternes øjne.

EPSI Rating
Nybrogade 12
1203 København K