Gå til indhold
Tilfredshed og anbefaling af danske kommuner 2016
Tilfredshed og anbefaling af danske kommuner 2016

Pressemeddelelse -

Tilfredshed og anbefaling af danske kommuner 2016

Borgernes tilfredshed med kommunernes service er relativ lav, men trods det er der høj anbefalingsgrad blandt borgerne. De mest tilfredse er de unge og gamle og geografisk er de mest tilfredse i Gentofte, Middelfart og Frederiksberg kommune.

EPSI Rating har i forbindelse med kundeundersøgelser spurgt borgerne i de danske kommuner omkring deres tilfredshed med den kommunale service i deres kommune, og om de kan anbefale andre at flytte til denne kommune. Dette er tredje gang EPSI Rating har undersøgt området – første gang var i 2014. Undersøgelsen omhandler 86 af de 98 kommuner og baserer sig på mere end 7.500 telefoninterviews i perioden august til midt december 2016. 

Stor forskel i tilfredshed med kommunal service

Borgerne i Gentofte, Frederiksberg og Middelfart kommune er mest tilfredse med den kommunale service. Gentofte og Frederiksberg lå ligeledes i toppen i 2014-undersøgelsen, mens Middelfart har oplevet en markant stigning. Der er et stort spring til de kommuner der ligger i bunden -forskellen mellem den højeste og laveste score er næsten 30 enheder.

Forbedring siden 2014

Vurderingen af den kommunale service i 2016 er relativ lav med et gennemsnit på 63.1 enheder (på indeks 0-100). Dette er dog en stigning på 2.6 enheder i forhold til 2014.

Størst tilfredshed blandt unge og ældre

På demografisk niveau giverborgere, som tilhører aldersgruppen 18-29 år og 60-79 år, en højere rating af den kommunale service. Især kvinder mellem 18-29 år giver høje ratings, men generelt er der dog ingen signifikante forskelle mellem kvinders og mænds svar.

Regionale forskelle

På regionalt niveau er der ikke signifikant forskel mellem de forskellige regioner; Nordjylland, Midtjylland, Syddanmark, Sjælland og Hovedstaden. Region Sjælland får dog den laveste score blandt borgerne, mens region Hovedstaden er repræsenteret med 6 kommuner i top 10.

Høj anbefalingsgrad

Mens borgernes vurdering af den kommunale service på tværs af landet er relativ lav, er der en stor del af borgerne, som vil anbefale andre at bo i sin kommune. I gennemsnit vil mere end 8 ud af 10 danskere anbefale andre at flytte til sin kommune. Furesø, Frederiksberg og Køge er de kommuner, der får den bedste anbefaling af sine borgere. 

Mere information omkring studiet, på www.epsi-denmark.org/report/kommuner-2016/

Kontakt information:

Helene Söderberg, Direktør

Telefon: 31 75 40 38

e-post: helene.soderberg@epsi-rating.com 

Emner


Vores hovedmænd er EPSI Rating Group og Institutet för Kvalitetsutveckling, SIQ. EPSI Rating Group udfører undersøgelser i flere lande, både i Norden og i Europa, og EPSI Rating er en del af det europæiske netværk. Institut för Kvalitetsutveckling er en nonprofit-stiftelse med den opgave at fremme kvalitetsudviklingen i Sverige ved at skabe, samle og sprede viden om kvalitetsudvikling. Hovedmændene i SIQ er den svenske stat, via Tillväxtverket, og medlemsorganisationerne i “Intressentforeningen Kvalitetsudvikling”.

Relateret materiale

EPSI Rating hjælper virksomheder videre fremad

EPSI Rating Danmark leverer handlingsorienterede indsigter - vi stiller skarpt på kunder, borgere m.fl. - og hjælper virksomheder og samfund med at fokusere på de ting, der er vigtigst i interessenternes øjne.

EPSI Rating
Nybrogade 12
1203 København K